Dubai

AVIO

Dubai avio

Dubai, nekada malo ribarsko selo u Arapskom zalivu, danas je jedan od najkosmopolitskijih gradova na svetu. Jedan od sedam emirata koji čine Ujedinjene Arapske Emirate, Dubai je dom za gotovo 200 nacionalnosti i nudi zaista nezaboravno iskustvo svim posetiocima.

Bilo da se nalazi pored obala potoka ili na vrhu Burj Khalifa, najviše zgrade na svetu, Dubai živi i odiše osećajem mogućnosti i inovacijama. Dubai sa svojom prelepom obalom, divnom pustinjom i veličanstvenim gradskim pejzažima, je spreman da svakom posetiocu omogući da stvori nezaboravne uspomene.

Gradski pejzaž Dubaija je uvek prolazan i neprestano se menja sa stalnom željom da se gradi veće i bolje nego ranije, što je posebno vidljivo u njegovim znamenitostima, tržnim centrima, parkovima i hotelima.

Proširivši se uz obe obale, Dubai grad se podelio na 2 dela: Deira na severnoj strani i Bur Dubai na jugu, takođe glavno turističko mesto Jumeirah koje se proteže u more.

Abrasi su tradicionalni vodeni taksiji koji se redovno koriste za prevoz ljudi sa jedne na drugu obalu. Na svakoj strani nalaze se džamije i prometni sukovi, javne zgrade, tržni centri, hoteli, kancelarijske kule, banke, bolnice, škole, stanovi i vile sa atrakcijama, posebno koncentrisane u Bur Dubaiju.

Od bezvremenskog spokoja pustinje do živahne vreve suka, Dubai se može pohvaliti najboljim savremenim znamenitostima, kao i nekim od najintrigantnijih istorijskih atrakcija na svetu.

Uticaj tradicionalne arapske kulture i dalje je istaknut u muzejima, festivalima i odeći. Velikodušnost i gostoljubivost najcenjenije su vrline arapskog sveta, a turisti se dočekuju sa najvećom naklonošću i ljubaznošću.

Smeštaj