Najveće bogatstvo i neiscrpan izvor turističke ponude Grčke jesu njena ostrva, biseri Jonskog, Egejskog i Sredozemnog mora. Razvrstana su u 8 teritorijalnih kategorija: Jonska ostrva, Istočnoegejska ostrva, Severnoegejska ostrva, Kikladi, Dodekanez, Eubeja i Sporadi, Saronska ostrva i Krit.

Grčka ostrva
Santorini

Naravno, među njima postoje i dragulji koji se moraju izdvojiti kao najpopularniji zbog lepote svojih peščanih plaža i kvaliteta smeštajnih kapaciteta.

Skijatos
Skijatos

To su: Skijatos, Rodos, Krit, Santorini, Samos, Karpatos, Zakintos, Krf, Kefalonija, Naksos, Paros, Mikonos, Milos, Skopelos. Svojom idealnom sredozemnom klimom, tajnovitom istorijom i skrivenim izvornim seoskim mestašcima privlače preko 20 miliona turista godišnje.

Knosos
Knosos

U zavisnosti od želja i turističkih potreba klijenata, ponuda grčkih ostrva je toliko raznovrsna da može da zadovolji i najzahtevnije turiste, bilo da se radi o želji za najboljim noćnim provodima, ukusnom mediteranskom hranom, ekskluzivnim smeštajem sa najlepšim pogledima na more ili ipak želja za privatnošću.