Karpatos

AVIO

Karpatos avio prevoz

Karpatos avio prevoz – Karpatos je nova zvezda medju grčkim ostrvima. Iako sve više i više popularan kao destinacija za odmor na zapadu, njegove lepote i dalje su sačuvane od masovnog turizma. Srednje je veličine u odnosu na ostala grčka ostrva, dugačak je 50km a širok u rasponu od 5 do 10km. Nalazi se u Egejskom moru, izmedju Krita i Rodosa, a pripada arhipelagu Dodekaneza. U momentu kada kročite na njegovo tlo, ostrvo će vas osvojiti svojim raznolikim i jedinstvenim predelima, srdačnim domaćinima i opuštenom atmosferom koja vlada na svakom koraku. Mnoštvo malih plaža, neverovatno plavetnilo mora, blaga mediteranska klima i veliki broj sunčanih dana uživanje će učiniti potpunim. Brdovita unutrašnjost za malim seocima i crkvicama, kao i vidikovcima sa pogledom na pučinu od kojeg zastaje dah daće „ono nešto“ ovom ostrvu po čemu ćete ga pamtiti…

Glavni gradić Karpatosa je Pigadija, a pored njega postoji još 10-ak sela kao što su Menetes, Aperi, Olimpos… Ukupan broj stanovnika je tek nešto više od 6000. Sva mesta karakteriše tradicionalna grčka ostrvska arhitektura koja zrači specifičnim šarmom. Na ostrvu Karpatos postoje dve luke, jedna se nalazi u glavnom gradu a druga u mestu Diafani na severu ostrva.

021/301–1488

Informacije i rezervacije

Smeštaj

Leto 2021. FIRST MINUTE | Grčka 2021. FIRST MINUTE | Rodos, Santorini, Krit, Krf, Skijatos, Zakintos, Samos, Kefalonija, Karpatos, Mikonos, Paros | Sarti, Neos Marmaras, Tasos, Krf, Kefalonija, Parga, Sivota, Lefkada, | Grčka ostrva – Grčka avionom – Grčka autobusom – Letovanje 2021.