Krit

AVIO

Krit avio

Krit avio prevoz – Krit – najveće grčko ostrvo prepuno je iznenadjenja! Na Kritu vas čekaju duge peščane i šljunkovite plaže, topla i blaga klima sa prosečnom letnjom temperaturom od 28 stepeni, specifična mediteranska vegetacija i bogato istorijsko nasledje. Oni koji su bili kažu da jedna poseta nikako nije dovoljna da bi se sve obišlo i da će se sigurno vratiti… Ostrvo je dužine oko 260km, a širine u proseku 60km. Obala je veoma razudjena sa mnoštvom uvala, poluostrva i malih zaliva, dok je unutrašnjost brdovita sa prelepim planinskim predelima i zabačenim selima. Stanovništvo koje broji oko 500.000 stanovnika je koncentrisano u nekoliko većih gradova od kojih izdvajamo glavni grad Heraklion – administrativni, ekonomski i obrazovni centar ostrva. Gradovi Retimno i Hanja su malo manji od Herakliona ali mnogo više šarmantni, svaki na svoj način.

Posetite :

Agios Nikolaos je simpatični gradić koji obiluje tavernama i kafeima uz samu morsku obalu nalazi se u jugoistočnom delu Krita, a u njegovoj okolini nalaze se i prelepe plaže.

Plaža Balos – jedan od zaštitnih znakova Krita pružiće vam jedinstven doživljaj

Palata Knosos – jedno od najznačajnijih svetskih arheoloških nalazišta nekada je bila centar antičke Minojske civilizacije koja je prethodila Atinskoj i Spartanskoj državi

grad Hersonisos – centar provoda i mladih na ostrvu. Mesto koje živi i danju i noću…

Plaža Vai – prelepa uvala sa sitnim peskom i smaragdnim morem ispred vas, a najveća šuma palmi u evropi iza vas… Raj.

Klanac Samarija – najlepši i najduži klanac u Evropi krije neverovatne prirodne lepote, skriven duboko u planinama južnog Krita ali danas lako dostupan

021-301-1488

Informacije i rezervacije

Smeštaj

Leto 2020. FIRST MINUTE | Grčka 2020. FIRST MINUTE | Rodos, Santorini, Krit, Krf, Skijatos, Zakintos, Samos, Kefalonija, Karpatos, Mikonos, Paros | Sarti, Neos Marmaras, Tasos, Krf, Kefalonija, Parga, Sivota, Lefkada, | Grčka ostrva – Grčka avionom – Grčka autobusom – Letovanje 2020.

POZOVITE

KONTAKT

Letovanja : (+381 21) 301 – 1488

Daleke destinacije, metropole : (+381 21) 300 – 6899