Lefkada

AVIO

Lefkada avio prevoz

Lefkada avio prevoz – Lefkada biser Jonske obale Grčke! Bujna mediteranska vegetacija i nestvarno lepe plaže su glavne karakteristike ovog brdovitog ostrva. Lefkada se nalazi tik uz zapadnu obalu Grčke sa kojom je i povezano sa dva mosta dužine od oko 50 metara. Površina ostrva je oko 300km2 i ima populaciju od 12000 stanovnika. Lefkada pripada grupi Jonskih ostrva koju čine: Krf, Paksos, Lefkada, Itaka, Kefalonija, Zakintos i Kitira. Istočni deo Lefkade je ravniji i tamo se i nalaze dva najveća gradića – slikoviti Lefkas koji je ujedno i glavna luka mnogim jedrilicama i jahtama koji plove Jonskim morem, i maleni Nidri na jugu, od nedavno probudjen sa dolaskom turista. Zapadna strana ostrva je brdovita, sa nekoliko malih kotlina gde se odvija poljoprivreda. Upravo na zapadnoj obali nalaze se i najlepše plaže Lefkade, skrivene podno litica ali danas lako pristupačne automobilom. Sve u svemu, čeka vas jedno zeleno ostrvo sa mnogo skrivenih iznenadjenja, samo ukoliko se odlučite da ga istražite i saznate zašto Lefakada privlači toliko veliki broj turista.

Znamenitosti
Tvđava Agia Mavra izgrađena oko 1300. godine od strane Joanisa Orsinija I  koja je sve do 1684. godine branila prestonicu od od pirata iz Jonskog mora. Danas tvrđava ima svetionik i centar je kulturnih dešavanja na Lefkadi tokom letnjih meseci.
Manastir Faneromeni posvećen Bogorodici nalazi se u mestu Tsoukalades na 4 km udaljenosti od glavnog grada i samo 300m od glavnog puta Lefkas – Agios Nikitas. Manastir je zaštitnik celog ostrva i  otvoren je za posetioce svakog dana od 8-14h i od 16-20h
Svetionik na rtu Dukato sagrađen je 1890. godine na najjužnijoj tački ostrva Lefkada, gde se u drevnim vremenima nalazio hram Apolona Lefkatasa, zaštitnika mornara, a danas na tom mestu stoji svetionik koji je i izgrađen od ostataka Apolonovog hrama. Kula svetionika Dukato je visoka 14m a mnoge legende i priče iz antičke grčke o neuzvraćenoj ljubavi su vezane za ovaj rt.
Crkva Hrista Pantokratora nalazi se u centru glavnog grada, sagrađena je 1684. godine u klasičnom venecijanskom stilu i posvećena je pobedi nad Osmanlijskom vlašću.
Manastir Arhangela Mihajla nalazi se na 20 km udaljenosti od glavnog grada na jugu ostrva. Iako osnovan u 16. veku svoje zlatno doba doživljava početkom 18. veka za vreme venecijanske vladavine. Danas se u manastiru mogu videti izvanredna dela fresko slikarstva.
Tradicionalna sela  unutar ostrva u kojima se čini kao da je vreme stalo. Stare kamene kuće i vremešni stanovnici koji uvek na vaše klimanje glavom u znak pozdrava ljubazno i sa osmehom na licu odpozdrave: Karia, Egluvi, Atani, Dragano, Cukalades i druga.

Plaže
Porto Katcki plaža nalazi se na jugozapadnoj strani ostrva na 40 km udaljenosti od grada Lefkade i prestavlja simbol ostrva
Egremni plaža predstavlja dugačak pojas peska okružen liticama i privlači neverovatnom bojom priobalja do koje se može doći samo sa morske strane, brodom.
Katizma plaža se nalazi na zapadnoj obali na  15  km udaljenosti od glavnog grada Lefkade. Veoma široka plaža okružena je idiličnim zelenim obroncima i stecište je mladih sa dnevnim žurkama, puno zabave i adrenalina, pošto na ovoj plaži možete leteti i paraglajderom
Milos plaža je ušuškana između stena, sa belim krupnim šljunkom i svetlo-plavom bojom vode izmedju Agios Nikitasa i Katizme
Vasiliki plaža se nalazi u zalivu Vasiliki na jugu ostrva i udaljena je od grada 37km. Poznata po svojoj lepoti i vetru ova plažaje  najposećenija od srane onih koji vole sportove na vodi kao što je jedrenje na dasci.
Nidri plaža nalazi se na 15 km udaljenosti istočno od grada Lefkade i najpopularnije je turističko mesto na Lefkadi čistom moru i palmama koje je natkrivaju.

021/301–1488

Rezervišite vaše putovanje na vreme

Smeštaj

Leto 2021. FIRST MINUTE | Grčka 2021. FIRST MINUTE | Rodos, Santorini, Krit, Krf, Skijatos, Zakintos, Samos, Kefalonija, Karpatos, Mikonos, Paros | Sarti, Neos Marmaras, Tasos, Krf, Kefalonija, Parga, Sivota, Lefkada, | Grčka ostrva – Grčka avionom – Grčka autobusom – Letovanje 2021.