Marmaris

AVIO

Marmaris avio

Marmaris je jedan od najposećenijih i najpoznatijih turističkih centara Turske. Nekada malo ribarsko selo, što je Marmaris bio decenijama unazad, danas je preraslo u moderan turistički grad, jedan od najlepših na jugozapadnoj obali Turske.
Smešten je na granici između Egejskog i Sredozemnog mora, zbog čega je oduvek bio bitan deo mediteranske civilizacije. Usled svog specifičnog geografskog položaja Marmaris se može pohvaliti bogatom istorijom i kulturom, o čemu svedoče brojni spomenici kulture koji se nalaze u njegovoj blizini, poput Efesa, Mileta i Pamukala. Od starog dela grada uz peščanu plažu pruža se dugo šetalište na kojem se nižu brojni hoteli, restorani, barovi i prodavnice, koji upotpunjuju ponudu ovog živahnog gradića.
Za Marmaris se kaže da je to grad koji nikad ne spava. Marmaris ima i veliki pokriveni gradski bazar sa brojnim prodavnicama ćilima, tepiha, kože, nakita, porcelana i raznoraznih drugih suvenira. Starim delom grada dominira tvrđava iz otomanskog perioda, koja, bez obzira na okolne zgrade ili baš zahvaljujući njima, predstavlja autentičan istorijski spomenik. U starom gradu se nalazi i luka koja je poznata kao odredište luksuznih jahti i jedrilica iz celog sveta.
Toplo more, duge peščane plaže, raznovrsne trgovinske i zanatske radnje, dobro organizovana dnevna i noćna zabava, uz bogatu tradicionalnu ugostiteljsku ponudu i nasmejane domaćine, sasvim opravdano učinili su Marmaris jednim od najpopularnijih mesta za odmor.

Smeštaj