Mikonos

AVIO

Mikonos avio prevoz

Mikonos avio prevoz – Mikonos pripada grupi Kikladskih ostrva i nalazi se u Egejskom moru, nedaleko od Atine. Jedno je od svetski najpoznatijih grčkih ostrva i svake godine privuče veliki broj posetilaca zbog svoje jedinstvene kombinacije prelepih plaža, slikovitih sela koja odišu tradicionalnom arhitekturom i tipičnim belim kućicama, i vrhunskog provoda i noćnog života. Na ostrvu već godinama vlada liberalna i kosmopolitska atmosfera sa žurkama na plaži koje počinju u rano popodne i svetski poznatim ličnostima koje redovno svraćaju ovde na svojim krstarenjima… Ono što je Ibica u Španiji ili St Trope u Francuskoj, to je Mikonos u Grčkoj.

Glavni grad ostrva je istoimeni grad koji se nalazi na zapadnom delu ostrva. Bele kikladske kućice, prozori u plavoj i crvenoj boji i uske kaldrmaste uličice čine ovo mesto nestvarnim… Plaže su većinom peščane a loklani autobusi idu redovno i dobro su organizovani. Zaštitni znak ostrva su stare vetrenjače i nekoliko pitomih pelikana koji žive u gradiću.

Znamenitosti
Crkva Panagia Paraportiani
– građena u vizantijskom stilu datira iz 1425godine. Crkvu čine četiri male kapele, uz dodatnu kapelu koja se nalazi na spratu i do koje se stiže stepenicama. Nalazi se u glavnom gradu, blizu Male Venecije i pristaništa za trajekte. Otvorena je svakog dana za posetu.
Vetrenjače na Mikonosu – nalaze se južno od Hore, između Alefkandre i Neohorija, danas ih je ostalo još sedam od deset koliko ih je bilo do početka XX veka.
Selo Ano Mera – najtradicionalnije selo na Mikonosu sa svojim belim kućama, malim belim crkvama i vetrenjačama je svakako vredno posete  nalazi se na 8 kilometara od grada Mikonos.
Slavni pelikan Petros – popularni pelikan, već 50 godina poznat u celom svetu.

Plaže
Plaža Agios Joanis
– se nalazi u jugozapadnom delu ostrva, idealna za porodice i one koji žele mir. Sa ove plaže se pruža pogled na ostrvo Delos.
Plaža Agios Stefanos –  veoma popularna i locirana blizu glavnog grada, zaštićena od vetra, pogodna za ljubitelje vodenih sportova.
Plaža Platis Gialos – Nalazi se na 4 km od Hore. Najduža plaža na ostrvu.  Na njoj se može iznajmiti brod za posetu drugim južnim plažama, jet ski, pogodna je za ljubitelje veslanja, skijanja na void, ali i ribolova.
Plaža Elia – peščana plaža, 10 kilometara od glavnog grada, je poslednja stanica na tradicionalnoj ruti gde se ribarski čamci koriste kao taksi.
Plaža Pasrou – najpopularnija i najpoznatija plaža na ostrvu, sa čistim i čistim belim peskom i kristalno čistim morem (voda je uvek mirna, jer plaža je okružena planinama), idealna za sunčanje i opuštanje, kao i za vodene sportove. Nalazi se 5 km od grada Mikonos.

021/301–1488

Informacije i rezervacije

Smeštaj

Leto 2020. FIRST MINUTE | Grčka 2020. FIRST MINUTE | Rodos, Santorini, Krit, Krf, Skijatos, Zakintos, Samos, Kefalonija, Karpatos, Mikonos, Paros | Sarti, Neos Marmaras, Tasos, Krf, Kefalonija, Parga, Sivota, Lefkada, | Grčka ostrva – Grčka avionom – Grčka autobusom – Letovanje 2020.

POZOVITE

KONTAKT

Letovanja : (+381 21) 301 – 1488

Daleke destinacije, metropole : (+381 21) 300 – 6899