Milos

AVIO

Milos avio prevoz

Milos avio prevoz – Milos je skriveni biser Egejskog mora, dugo skrivan od ljubopitljivih pogleda. Nalazi se izmedju Atine i Krita, nedaleko od mnogo poznatijeg Santorinija sa kojim deli odredjene sličnosti. Pripada grupi Kikladskih ostrva (u kojoj se nalaze Mikonos, Paros, Ios, Santorini…) koja karakteriše specifična tradicionalna arhitektura sa šarmantnim belim kockastim kućicama i plavim prozorima, svedena vegetacija, vrlo zanimljive plaže i neopisivo plavetnilo mora. Dužine 21km i širine 14km Milos spada medju manja ostrva. Vulkansko poreklo daje mu poseban pečat i dodatne boje zemlje, stena i peska koje se ne vidjaju skoro nigde drugde… Šarmantno i specifično, sa velikim brojem slatkih malih plaža širom ostrva, pružiće vam mir i neočekivani odmor. Preporučujemo i da posetite arheološki muzej u Plaki, drevno pozorište u Tripitiju kao i pećinu Pafragas.

Znamenitosti
Arheološki muzej
– osnovan je 1885 godine  u zgradi projektovanoj u neoklasičnom stilu. U njemu se nalazi kopija Miloske Venere, kao i oslikane vaze, manje figure, i duborezi.  Nalazi se u Plaki.
Etnografski muzej – u muzeju je izložena rekonstrukcija načina života na Milosu od 17. veka do danas. Nalazi se odmah pored areheološkog muzeja u kući staroj 200 godina, a muzej je osnovan 1967 godine.
Plaka – ima tradicionalnu kikladsku arhitekturu, sa belim kućama, plavim šalonima i vratima, i često veselim balkonima punim cveća. S obzirom da su ulice ekstremno uske, motorcikli su jedina prevozna sredstva. Plaka je administrativni centar ostrva.
Adamas – Osnovale su ga izbeglice 1835, koje su pobegle sa Krita nakon propalog ustanka protiv Turaka. Glavna luka Milosa.
Selo Apolon– selo je dobilo ime po hramu Apolonu, koje se nekada nalazilo na obližnjem poluostrvu Pelekouda, na mestu gde je danas svetionik.

Plaže
Plaža Apollonia – nalazi se u neposrednoj blizini istoimenog ribarskog sela, koje je drugo najpopularnije turističko mesto na Milosu. Peščana plaža i dobro organizovana nalazi se na 13 km od Plake.
Plaže Papafragas – jedna od najimpresivnijih plaža na Milosu, ima više dubokih i mračnih pećina. Sama plaža se sastoji od vrlo uskog pojasa peska, nalazi se na 13 km od Plake.
Plaža Sarakinik – voda je plitka, bezbedno je za malu decu, i zanimljivo za one koji vole ronjenje u plićaku. U neposrednoj blizini ima nekoliko malih uvala koje nisu prave plaže, ali su vrlo privlačne za kupanje. Nalazi se na 4km od Plake.
Plaža Firiplaka – duga peščana plaža sa plitkom vodom i spektakularnim vulkanskim stenjem. Nalazi se na 21 km od Plake.
Plaža Paleoperma – ova plaža ima jasnu smaragdnu vodu ukrašenu žutim kamenčićima.

Smeštaj

Leto 2020. FIRST MINUTE | Grčka 2020. FIRST MINUTE | Rodos, Santorini, Krit, Krf, Skijatos, Zakintos, Samos, Kefalonija, Karpatos, Mikonos, Paros | Sarti, Neos Marmaras, Tasos, Krf, Kefalonija, Parga, Sivota, Lefkada, | Grčka ostrva – Grčka avionom – Grčka autobusom – Letovanje 2020.

POZOVITE

KONTAKT

Letovanja : (+381 21) 301 – 1488

Daleke destinacije, metropole : (+381 21) 300 – 6899