Naksos

AVIO

Naksos avio prevoz

Naksos avio prevoz – Naksos pripada Kikladskom arhipelagu ostrva pretežno vulkanskog porekla koja se prostiru od Atine prema obali današnje Turske, i najveće je ostrvo po površini u ovoj grupi. Ostrvo je pretežno planinsko sa nekoliko zaravni pogodnih za zemljoradnju, a obala je slabije razudjena. Krase ga prelepe plaže i zaniljiva unutrašnjost prošarana dolinama i usnulim seocima. Iako daleko od kopna, Naksos je dovoljno veliki da njegove planine zadrže kišonosne oblake što je izuzetno važno za vegetaciju i poljoprivredu, s obzirom da je klima u ovom delu sa toplim i suvim letima i slabim i takodje suvim zimama. Upravo zbog ovih faktora važi za najplodnije ostrvo Kiklada. Glavni grad ostrva je grad Naksos u kojem se nalazi i glavna luka.

Znamenitosti
Burgos
(Stari grad)- Šetnja uz uske, pokrivene uličice Burgosa nudi očaravajuće iskustvo virtualnog lavirinta, sa neočekivanim slepim ulicama i fascinantnim arhitektonskim detaljima.
Tri kapije– Porta tou Gialou , koja je nosila grb Crispi porodice Ekobourgo , gde stoji crkva Prophitis Ilias i Pili tis Evriakis, ulazak u jevrejsku četvrt.
Arheološki  muzej –  muzej sa eksponatima starim hiljadama godina. Smešten je u starom, petospratnom dvorištu – staroj trgovačkoj školi.
Portara – vrata antičkog hrama Apolona, koji je počeo da se gradi 522. godine pre Hrista i nikad nije završen. Legenda kaže da ako stojite na vratima i zamislite želju možete osetiti silu dok Apolon ispunjava Vašu želju.
Kula Bazeos – datira iz 17. veka. U početku ova kula je funkcionisala kao manastir i zvao se manastir Svetog krsta -“Timios Stavros”. Danas je kula jedan od najpoznatijih i najpopularnijih spomenika Nakosa.

Plaže
Mikri Vigla
– smeštena u malom zalivu, okružena prirodom i belim peskom, voda je kristalno čista i mirna.
Plaža Agios Georgis – idealna za porodice sa decom zbog plitkog ulaza u more, ali i svoje blizine samom mestu na samo 10ak minuta hoda urđenim šetalištem.
Plaža Agia Anna– ovu plažu čini više manjih plaža od kojih je većina prikladna za porodice sa decom. Nalazi se na zapadnoj obali, ispod plaže Agios Prokopios
Plaža Agios Prokopios – ova duga peščana plaža i tirkizno more čine ovu plažu drugu najpopularnijom plažom Naksosa. Pogodna za ljubitelje vodenih sportova.
Plaža Kastraki – uvala koja se nalazi iza poluostrva Mikri Vigla. Njen fini beli pesak i mirne vode privlače brojne posetioce.

021/301–1488

Informacije i rezervacije

Smeštaj

Leto 2021. FIRST MINUTE | Grčka 2021. FIRST MINUTE | Rodos, Santorini, Krit, Krf, Skijatos, Zakintos, Samos, Kefalonija, Karpatos, Mikonos, Paros | Sarti, Neos Marmaras, Tasos, Krf, Kefalonija, Parga, Sivota, Lefkada, | Grčka ostrva – Grčka avionom – Grčka autobusom – Letovanje 2021.