Parga

AVIO

Parga avio prevoz

Parga avio prevoz – Parga slikovito malo mesto na severo-zapadnoj obali kopnenog dela Grčke, nedaleko od ostrva Krf, okruženo maslinjacima i brdima obraslim borovim šumama. Plaže sa zlatnim peskom, uspavani duh i ljubaznost domaćina i veliki broj skrivenih uvala sa divljim plažama učiniće da zavolite ovo mesto na prvi pogled! Sam gradić je interesantan, tradicionalno grčki ali sa vidljivim uticajima Italijana i nekadašnje Mletačke republike. Tu su mnogobrojne tavernice i kafei, restorani, prodavnice… Sve je idealno za miran i opušten odmor!

Znamenitosti:
Obilazak venecijanskog dvorca
– smešten na brdu iznad mora, dvorac koji odiše istorijom. Bilo da šetate okolo, fotografišete ili obilazite unutrašnjost dvorca, ovo je definitivno iskustvo koje vredi doživeti.
Nekromanteion– drevno svetilište posvećeno bogu podzemnog sveta, Hadu, poseta kripti i hodnicima koji su vodili do podzemnog sveta može biti uzbudljiva.
Čuvena reka Aheron – nosi ime po bogu Aheronu, koji je u grčkoj mitologiji poznat kao bog koji čuva reku podzemnog sveta. Prema predanju rekom Aheron su duše mrtvih prevožene na drugu stranu pred boga podzemnog sveta Hada. Nalazi se 44km od Preveze veoma je pitoma pa je savršena za avanturu kajakom.
Afroditina pećina – još jedna stvar koju trebate učiniti prilikom posete Pargi je poseta Afroditine pećine.  Pećina je posebno atraktivna ljubiteljima ronjenja. Dolazak do pećine je moguć brodom.

Plaže
Plaža Valtos
– velika plaža sa 1 km dugom obalom i kristalno čistom plavom vodom, ima malih delova plaže sa mekim šljunkom, ima i peščanih delova i dosta zelenila u okolini, sam prilaz vodi je dosta dubok. Nalazi se na zapadu grada Parge, iza brda gde je podignuta venecijanska tvrđava.
Plaža Lichnos – nalazi se 4 km od Parge sačinjena od krupnijeg peska i sitnijeg šljunka, nalazi se u zalivu. U poređenju sa Valtos plažom ovde vlada mir i tišina.
Plaža Sarakiniko – je udaljena od Parge 15 kilometara. Do nje možete doći kolima ili taksi brodićem iz Parge. Ovo je jedna od najlepših plaža u Pargi i uglavnom na njoj nema gužve. Plaža je peščena, ali na nekim delovima ima i sitnog šljunka. Voda je kristalno čista i prozirno plave boje.
Plaža Ai Giannakis – plaža je udaljena 9 km od Parge.  Šljunkovita plaža ukrašena stenama, pogodna za ljubitelje ronjenja.

021/301–1488

Rezervišite vaše putovanje na vreme

Smeštaj

Leto 2021. FIRST MINUTE | Grčka 2021. FIRST MINUTE | Rodos, Santorini, Krit, Krf, Skijatos, Zakintos, Samos, Kefalonija, Karpatos, Mikonos, Paros | Sarti, Neos Marmaras, Tasos, Krf, Kefalonija, Parga, Sivota, Lefkada, | Grčka ostrva – Grčka avionom – Grčka autobusom – Letovanje 2021.