Paros

AVIO

Paros avio

Paros avio prevoz – Ostrvo Paros nalazi se u Egejskom moru, praktično na sredini arhipelaga pod nazivom Kikladi. Ova ostrva karakteriše specivična suva klima i vegetacija i nezaboravne i unikatne bele tradicionalne grčke kuće sa ravnim krovovima i vetrenjače. Ostrvo je pretežno ravničarsko, sa žuto-zlatnim plažama i nepreglednim maslinjacima. U istoriji bilo je poznato po kamenolomu mermera od koga su izgradjeni mnogi hramovi na okolnim ostrvima. Glavni grad ostrva, mesto Parikia, izgradjen je na mestu gde je u antičko vreme stajao hram. Kombinacija uskih uličica sa kaldrmom i malih tradicionalnih kućica daju mu neponovljiv šarm i on leti vrvi od posetilaca. Ne propustite da večerate u nekoj mnogobrojnih taverni u luci gde će vam domaćini pored ukusnih morskih plodova poslužiti i obavezan srdačan osmeh.

Znamenitosti
Crkva Katapolijani – najznačajnija svetinja na ostrvu koja je sagradjena u tradicionalnom vizantijskom stilu. Crkvu je podigla majka prvog hrišćanskog cara Konstantina na mestu antičkog hrama.
Arheološki muzej u kojem su izloženi eksponati sa spomenika ostrva kao što su Svetište Askiliosa i Pitiosa Apolona, Deliona…
Venecijanski dvorac iz 13. veka – Dobro očuvani, sagrađen za vreme vladavine Venecije ovim ostrvima nalazi se u glavno, gradu Parikiji i pruža nestvaran pogled na ceo grad.
Naousa – kosmopolitsko i živopisno nekad ribarsko seoce koje se drži svoje autentične kulture
Lefkes – selo koje se nalazi na 200m iznad mora, u unutrašnjosti ostrva i najviše je selo na ostrvu, potpuno netaknuto i autentično, u kojem su ulice zatvorene za saobraćaj, a broj stanovnika nešto ispod 700.

Plaže
Krisi Akti je jedna od najvećih i najpoznatijih peščanih plaža koja se nalazi na jugoistoku Parosa na 22 km udaljenosti od Parikije.
Lolantonis je mala plaža do koje vodi zemljani put  i pored sitnog peska i kristalno čistog mora, ovde možete uživati i u prirodnoj hladovini.
Santa Maria je mirna plaža plitkog mora na 2 km udaljenosti od mesta Naoussa
Piso Livadi plaža na istočnoj obali koju krase brojne kuće za iznajmljivanje, restorani i taverne.
Agioi Anargiroi je duga i veoma popularna peščana plaža sa istočne strane Naousse
Kolibitres je organizovana peščana plaža idealna za porodice, a najpoznatija je po stenovitim formacijama nesvakidašnjeg oblika.
Punda plaža prepuna mladih ljudi na kojoj žurke traju celog dana nalazi se na jugoistočnoj strani ostrva.

021/301–1488

Rezervišite vaše putovanje na vreme

Smeštaj

Leto 2021. FIRST MINUTE | Grčka 2021. FIRST MINUTE | Rodos, Santorini, Krit, Krf, Skijatos, Zakintos, Samos, Kefalonija, Karpatos, Mikonos, Paros | Sarti, Neos Marmaras, Tasos, Krf, Kefalonija, Parga, Sivota, Lefkada, | Grčka ostrva – Grčka avionom – Grčka autobusom – Letovanje 2021.