Santorini

AVIO

Santorini avio prevoz

Santorini avio prevoz – Santorini,  da, to je ono ostrvo sa svih razglednica, postera i reklama. Konačno ste ga pronašli! Santorini je jedno od najpoznatijih svetskih destinacija i velika zvezda medju grčkim ostrvima. Uprkos svim ovim epitetima, uspeo je da zadrži svoj svedeni šarm i ostao je mesto na kom ćete uživati na jedan poseban način. Pripada arhipelagu Kiklada i nalazi se u Egejskom moru, na sredini izmedju Atine i Krita. Vulkanskog je porekla što mu i daje te specifične karakteristike reljefa po kojima je poznato poput crvenog, crnog ili sivkastog peska na plaži, i famozne litice gde se nalazi glavni gradić Fira sa onim čuvenim pogledom.

ZNAMENITOSTI
Arheološki muzej
– U Firi se nalazi i Arheološki muzej u kojem se nalaze predmeti koji predstavljaju istoriju ostrva Santorini. Glavne zbirke predstavljaju skulpturu od arhajskog do rimskog perioda, pisma iz istog perioda, i vaze i glinene figurine od geometrijskog do helenističkog perioda.. Otvoren je svakog dana od 08:30 do 15:00. Cena ulaznice je 3.00 eur.
Nacionalni muzej – u muzeju je moguće videti orginalne stare vinarije koji predstavlja istoriju odličnog vina Santorinija od 1660.do danas  i stare zanate otvoren je svakog radnog dana od 10:00 do 14:00 i 18:00 do 20:00. Cena ulaznice je 3.00 eur
Akrotiri – U njemu se kriju ostaci najvažnijih praistorijskih naselja na čitavom istočnom Mediteranu. Kuće su bile prave male palate, očigledno prebogatih stanovnika. Teško je poverovati da niko od stanovnika nije stradao u snažnoj erupciji vulkana. Iz Fire do Akrotirija ima nepunih 17 km, a autobuski saobraćaj besprekorno funkcioniše.
Vulkan – Posetite vulkan i tople izvore. Ekskurzija brodom je svakodnevna u trajanju od 3 sata. Cena je 16 eura.

PLAŽE
Kamari
– specifična peščano-šljunkovitu plažu crne boje nalazi se na istočnoj strani ostrva. Na plaži se nalaze brojni barovi i taverne.
Perissa – u podnožju planine Prophitis Ilias na južnoj strani ostrva nalazi se crno-peščana plaža
Red Beach– crveni krupni pesak krasi jednu od najpoznatijih i svakako najinteresantnijih plaža u južnom delu ostrva.
Vlihada – kristalno čisto more krasi ovaj deo ostrva, plaža se nalazi nedaleko od crvene plaže.

021/301–1488

Informacije i rezervacije

Smeštaj

Leto 2020. FIRST MINUTE | Grčka 2020. FIRST MINUTE | Rodos, Santorini, Krit, Krf, Skijatos, Zakintos, Samos, Kefalonija, Karpatos, Mikonos, Paros | Sarti, Neos Marmaras, Tasos, Krf, Kefalonija, Parga, Sivota, Lefkada, | Grčka ostrva – Grčka avionom – Grčka autobusom – Letovanje 2020.

POZOVITE

KONTAKT

Letovanja : (+381 21) 301 – 1488

Daleke destinacije, metropole : (+381 21) 300 – 6899