Sardinija

avio

Sardinija avio

Sardinija avio prevoz – Sardinija je ostrvo stotina plaža, ona je mesto koje vam nudi i privatnost i zabavu u podjednakoj meri, što je čini veoma primamljivim i intrigantnim delom sveta. Od mistične prirode i natprosečnog životnog veka žitelja do fantastične hrane i predivnih mediteranskih plaža za nezaboravno letovanje, predstavljamo tajne Sardinije koje čekaju da ih otkrijete.

Drugo po veličini ostrvo Mediterana, Sardinija već godinama predstavlja jedno od elitnih i najpopularnijih letovališta u Evropi. Tokom svoje burne istorije, obzirom na geostrateški položaj, mnogi narodi koji su osvajali ovo ostrvo  ostavljali su svoje tragove i uticaje, i objedinili ih u jedistven spoj kulture, jezika i mentaliteta. Upravo zato ponosni stanovnici Sardinije kažu da je ovo država za sebe. Sardinija se grubo  može podeliti na luksuzni sever Kosta Esmeralde-Smaragdne obale i finansijski pristupačniji jug. Sama Smaragdna obala je pojas prepun elitnih hotela, moderno uređenih plaža i prodavnica poput onih na Beverli Hilsu. Ali ukoliko vas ne zanima ovaj elitni deo ostrva i želite da se opustite na autentičnijim plažama, možete ih naći duž cele obale. Ovo mesto je raj za sva čula: uživaćete u modro plavoj i smaragdnoj bolji mora, belom pesku, ružičastim granitnim stenama, kao i fantastičnom izboru morskih plodova. Za ljubitelje istorije Sardinija je prava poslastica, jer sa 9.000 arheoloških nalazišta čini fantastičan muzej pod vedrim nebom. Po čitavoj Sardiniji nalaze se tragovi misterioznog naroda Nuragi koji je živeo samo ovde i to u 2. veku pre  nove  ere.  Naravno, tu su i tragovi Feničana, Kartaginjana, Rimljana. Sardinija ima divnu klimu, obilje savršenih  plaža i more koje se preliva u svim nijansama plave i zelene, ali najveća prednost ovog ostrva je u tome što nema gužve, a lokalno stanovništvo je ljubazno prema turistima. Iako ćete stići kao stranac, verovatno ćete ubrzo postati  nečiji prijatelj. Još od drevnih vremena, gostoljubivost prema strancima je za Sardinjane pitanje casti.

Algero je zanimljiv gradić jer ovo ostrvo je bilo meta mnogih osvajača. Većinsko stanovništvo ovog lučkog grada čine Katalonci, pa je ovo prilika da tokom svog letovanja na Sardiniji osetite duh španske pokrajine Katalonije. Zbog katalonskog uticaja koji se oseća na svakom koraku, meštani vole svoje mesto da nazivaju Mala Barselona, odnosno Barcelonetta.  U Algeru se može videti sedam kula iz 16. veka koje su koristile za odbranu grada. Koralna obala, u blizini Algera, je oivičena veoma kvalitetnim koralima narandžaste boje, koji su veoma vredni kada je u pitanju nakit.

Arborea  je malo mestašce koje ima nešto preko 3000 stanovnika i udaljena je 28km od Oristana. Okružena  je brojnim farmama koje su dobro povezane lokalnim putevima, eukaliptusima, topolama i borovima. Sva ta vegetacija drži peščano zemljište zajedno. Najinteresantnije područje je centar sela, sa različitim zgradama i mešavinom arhitektonskih stilova, koji su prošarani zelenim  površinama i terenima. Još uvek neotkriveni dragulj pod turističkim nebom, Arborea, nudi  turistima prekrasne plaže, planinarske aktivnosti i atraktivan konjički klub.

Sardinija se potpuno opravdano naziva „ lepoticom Mediterana “, jer  je ostrvo bogate kulture i tradicije, sjajnog noćnog života, i predivnih plaža. Sardinija je savršena destinacija za nezaboravno uživanje i odmor. Ipak, ono sto najviše privlači brojne turiste tokom duge letnje sezone su predivne kristalno bele plaže, tirkizno more i moderni hotelski kompleksi savršeno ukomponovani u prirodni ambijent.

Sardinija, poznatija i kao ,,evropski Karibi”, obavijena velom misterije da li je deo nestalog kontinenta Atlantida, koja u svom srcu krije neodoljivu egzotiku, je svakako tajna koju treba da otkrijete ovog leta.

Smeštaj

POZOVITE

KONTAKT

Letovanja : (+381 21) 301 – 1488

Daleke destinacije, metropole : (+381 21) 300 – 6899