Sivota

AVIO

Sivota avio prevoz

Sivota avio prevoz – Sivota je mirno i ušuškano malo mesto na severo-zapadu Grčke, na Jonskoj obali. Nedaleko se nalazi ostrvo Krf. Ovaj gradić idealan je za miran odmor. Iako i dalje živi tradicionalnim životom ribarskog sela ono poseduje sve neophodne stvari i sardžaje potrebne gostima. Tu su prelepe plaže, mnogo zelenila, uvek gostoljubivi domaćini i miris mediterana… Brda koja okružuju ovo mesto prekrivena su drvećem bora, čempresa i maslina, a na obali nalaze se mnoge stenovite uvale u kojima se nalaze prelepe peščane plaže sa belim peskom i prozirnim morem. Još jedna stvar zbog koje je Sivota posebno i zanimljivo mesto za letovanje je kolekcija malih ostrva koja se nalaze preko puta samog mesta. Do njih se odlazi lokalnim čamcima i brodićima, a tamo imate priliku da se kupate na divljim i netaknutim prelepim plažama…

Znamenitosti
Napušteno selo Vrahonas
– Na planini istočno od Sivote nalazi se skrivena visoravan sa ostacima napuštenog ali živopisnog sela Vrahona, koji se sastoji od 50 kamenih kuća.
Nikopolis (grad pobede) – je verovatno najveći po  veličini drevni grad u Grčkoj. Nalazi se oko osam kilometara od Preveze, u Epiru, a sagradio ga je rimski car Oktavijan nakon pobede u Aktiji protiv Antonija i Egipatske Kleopatre.
Nekromanteion – drevno svetilište posvećeno bogu podzemnog sveta, Hadu, poseta kripti i hodnicima koji su vodili do podzemnog sveta može biti uzbudljiva, naročito ako se uživite u predanje.
Čuvena reka Aheron – nosi ime po bogu Aheronu, koji je u grčkoj mitologiji poznat kao bog koji čuva reku podzemnog sveta. Prema predanju rekom Aheron su duše mrtvih prevožene na drugu stranu pred boga podzemnog sveta Hada. Nalazi se 44km od Preveze veoma je pitoma pa je savršena za avanturu kajakom.

Plaže
Plaža Pisina
– kristalno čista voda između tri ostrvceta koja okružuju Sivotu daju joj posebnu čar, do ove plaže se stiže samo brodom.
Plaža Karvouno – okružena bujnom vegetacijom, plitko i toplo more idealno za uživanje.
Plaža Bella Vraka – mala, egzotična plaža se nalazi na mestu gde su se ujedinila dva mala ostrva Agios Nikolas i Mourtemento, plaža je dostupna i sa kopna.
Plaža Megali Ammos – plaža nagrađena plavom zastavom, najveća plaža u regionu . Nalazi se izvan Sivote prema mestu Perdika.
Galikos plaža – pesak se proteže duž cele plaže, a kamenčići se naziru u kristalno čistoj vodi. More je toplo i ova plaža je uglavnom veoma pogodna za porodice sa decom. Nalazi u blizini Sivote, blizu puta za Igumenicu
Zeri plaža – po karakteristikama slična Galikos plaži, jer se nalazi odmah pored nje. Razlika je u tome što na plaži Zeri postoje tobogani za decu.

021/301–1488

Rezervišite vaše putovanje na vreme

Smeštaj

Leto 2020. FIRST MINUTE | Grčka 2020. FIRST MINUTE | Rodos, Santorini, Krit, Krf, Skijatos, Zakintos, Samos, Kefalonija, Karpatos, Mikonos, Paros | Sarti, Neos Marmaras, Tasos, Krf, Kefalonija, Parga, Sivota, Lefkada, | Grčka ostrva – Grčka avionom – Grčka autobusom – Letovanje 2020.

POZOVITE

KONTAKT

Letovanja : (+381 21) 301 – 1488

Daleke destinacije, metropole : (+381 21) 300 – 6899