Zakintos

AVIO

Zakintos avio

Zakintos avio prevoz – Ostrvo Zakintos nalazi se na krajnjem jugozapadu Grčke, i poslednje je u redu ostrva iz Jonskog arhipelaga. Udaljeno je oko sat i po vremena vožnje trajektom od kopna. Dugačko je 40km a široko oko 20km, poseduje 123km obale na kojoj se nalazi i jedna od najpoznatijih plaža Mediterana – plaža Navajo. Klima na ostrvu je tipična sredozemna sa dugim i toplima letima i umerenim padavinama koje ostrvu daju karakterističnu bujnu vegetaciju. Glavne atrakcije Zakintosa definitivno su fenomenalne peščane plaže i nestvarno tirkizno more… Reljef je sličan ostalim jonskim ostrvima sa stenovitim planinama na zapadu koje se lagano spuštaju u ravnicu prema istoku. Ispod zapadnih litica kriju se prelepe uvale dok se na istoku i jugu nalaze pitome plaže. Izvori slatke vode su još jedan razlog zašto je priroda bujna i zelena i omogućuje uzgajanje maslina, vinove loze i limuna. Zaštitni znak ostrva su morske kornjače Carreta Carreta koje dolaze i plažu jaja u skrivenim uvalama.

Zakintos je specifičan po tome što može da pruži svakome po nešto. Zaliva Laganas sa istoimenim gradićem i dugačkom plažom dobro je poznata destiancija za mlade sa velikim brojem barova i klubova i opuštenom atmosferom koju stvaraju nasmejani mladi ljudi koji ovde dolaze iz svih krajeva Evrope i sveta. Ali popularni Zante ima i drugo lice – na istočnoj obali ostrva nalaze se mirna i ušuškana mestašca sa lepim plažama idealna za porodični odmor!

Ne propustite izlet na plažu Navajo do koje se može stići samo brodićem i potragu za kornjačama koje plivaju nedaleko od obala ostrva i sa kojim možete da se kupate!

021/301–1488

Informacije i rezervacije

Smeštaj

Leto 2020. FIRST MINUTE | Grčka 2020. FIRST MINUTE | Rodos, Santorini, Krit, Krf, Skijatos, Zakintos, Samos, Kefalonija, Karpatos, Mikonos, Paros | Sarti, Neos Marmaras, Tasos, Krf, Kefalonija, Parga, Sivota, Lefkada, | Grčka ostrva – Grčka avionom – Grčka autobusom – Letovanje 2020.

POZOVITE

KONTAKT

Letovanja : (+381 21) 301 – 1488

Daleke destinacije, metropole : (+381 21) 300 – 6899