Zakintos

Leto za mlade

Zakintos leto za mlade 2021.

Zakintos –  Na njemu su se odmarali Apolon i Artemida. Začaralo je trojanskog princa Zakintosa koji ga je prvi otkrio, te je po njemu i dobio ime.

Laganas je mesto gde zabava ne prestaje. Sa brojnim klubovima rasutim po glavnoj ulici, njenoj okolini i plaži mesto je raj za neprestanu zabavu. Velika peščana plaža od 9 kilometara daje ogroman izbor za odabir perfektnog mesta za uživanje. Ostrvo je prilično malo tako da su sve plaže prilično blizu, svakako su ne zaobilazne Dafni, kao i party plaže St. Nikolaous  i Banana beach. Najpoznatija plaža je Navajo ili Shipwreck plaža, na kojoj se nalazi olupina starog piratskog broda a more je kao u bajci… Posetite ovo fenomenalno ostrvo i uverite da se letovanje Zakintos ne zaboravlja ! Ovog leta želim Zakintos.

Plaže na Zakintosu  su poznate po svojim prirodnim lepotama i prepoznatljive smaragde boje vode. Najpoznatije su Navagio Beach (Shipwreck), koji ima meki bieli pesak, tirkizno more, impresivnu liticu oko nje i možete je  posetiti samo brodom. Ostale prekrasne plaže u Zakintosu su Gerakas, Agios Nikolaos, Zakintos i Spanzia.

Plaža Navagio Zakintos

Plaža Navagio je najpoznatija plaža Zakintosa I leži na zapadnoj strani jonskog ostrva, u blizini sela Anafotiria. Ova plaža je jedan od najslikaijih krajolika u Grčkoj i smatra se jednim od najboljih plaža u Grčkoj. Prvotno je nazvana Agios Georgios, ali duguje svoje novo ime olupini koja je prevozia ilegalne cigarete, i u 1983. se nasukala na obalu. Kako su prolazile godine, pijesak je potpuno okružio brod koji danas izleda kao da je oduvek stajao tu. Iz ostataka broda koji je danas u sredini velike bele peščane plaže pruža se neverovatan pogled na plažu i tirkiznu, kristalnu boju vode. Ogromane litice bijelih stena okružuju pesak ove plaže  stvarajući jedinstven i očaravajući pogled.

Plaža Sveti Nikola Zakintos

Plaža Agios Nikolaos se nalazi 32 km jugozapadno od mesta Zakintos i dobila je ime po maloj kapeli koja stoji na levoj strani plaže. To je jedna od najživljih i zabavnih plaža, široka s mnogim aktivnostima na moru i turističkim objekatima. U blizini se nalazi lep restoran i bar. Posećuju je  uglavnom mladi i porodice. Ležaljke i suncobrani zauzimaju najveći deo plaže, a na desnoj strani možete pronaći malo mirnije delove plaže.

Banana plaža Zakitnos

Banana je najveća plaža ostrva Zakintos, koji se nalazi 14 km (20 minuta vožnje) od Zakintos grada. To je poznat po egzotičnim vodama koje sjaje pod svetlom sunca. Banana je u potpunosti organizirana sa suncobranima i ležaljkama koje su na raspolaganju za iznajmljivanje. Postoji nekoliko beach barovia koji nude hladna pića i lagane obroke. Pristup do plaže je jednostavan i ima dosta mjesta za parkiranje. Ovo je odlična plaža, među najlepšima na ostrvu.

Smeštaj